Humanitane udruge pomažu učenicima

Zahvaljujući raznim udrugama, mnogi su učenici ovih dana na nastavu došli dobro opremljeni. Kakve su sve akcije organizirali kako bi im osigurali školske knjige ili pribor te za koliko su djece nabavili sve ono što im je za nastavu potrebno, u emisiji govore tajnik zagrebačkoga Caritasa Zvonko Erceg, Anja Stanta iz pulske Humanitarne udruge Pokloni mi budućnost te Štefica Čučak iz Humanitarne udruge Rijeka Ljubavi Osijek. Urednica: Barbara Vid d\ltrpar

Pročitaj više…

Jako smo veseli zbog ponovne suradnje sa Rosemarie Miletic i Fabris Radin

Salsa Latina Istriana

Zvjezdana Ružić ispred Arena Hospitality Grupe izrazila je zadovoljstvo što su i oni dio ove priče, te kao sponzori ove manifestacije već treću godinu gostujuće plesače smještaju u svoje objekte, dok je Anja Stanta iz humanitarne udruge ‘Pokloni mi budućnost’ predstavila humanitaran karakter ovog Festivala: ”U Domu hrvatskih branitelja biti će postavljen naš štand na kojem će volonteri prikupljati donacije za školske obroke.”

pročitaj više…

IRONMAN 70.3 Pula i “Pokloni mi budućnost” za školske obroke!

SAZNAJTE KAKO SE I VI MOŽETE UKLJUČITI
Redakciju Regional Expressa u Puli posjetile su dvije osobe koje su u svojim sredinama svojevrsne “lokomotive” i pokretači događaja. Jedna je od njih orijentirana sportu i zdravom načinu života, te smatra da Pula uz mnoštvo kulturnih i koncertnih događanja zaslužuje i jednako tako izvrsne sportske priče, a to je Igor Ribarić , organizator utrke izdržljivosti i svjetskog brenda IRONMAN 70.3 Pula; dok je druga osoba Anja Stanta Hajdarević, predstavnica humanitarne udruge “Pokloni mi budućnost”, kojoj je glavni cilj osigurati djeci koja za to nemaju mogućnosti, školske obroke i marende. Ovo će dvoje ljudi, ovogodišnje izdanje IRONMANA 70.3 Pula 17. rujna, iskoristiti i za pomoć potrebnoj djeci. Evo priče.

 

Facebook aukcija za školske obroke

Udruga “Pokloni mi budućnost” pokrenula je na Facebooku još jednu aukcija humanitarnog karaktera koja se provodi s ciljem prikupljanja sredstava za financiranje školskih obroka potrebite djece. Aukcija je započela 14. kolovoza i trajat će do 21. kolovoza u 21 sat.

Sudjelovanje je jednostavno – u ponudi su različiti artikli sa svojim brojem, opisom i početnom cijenom. Svaki kupac nudi svoju cijenu (minimalno u iznosu početne) u komentaru i svaka sljedeća licitacija mora biti barem pet kuna veća od prethodne. Krajnji kupac je onaj koji jdo ponedjeljka 21. kolovoza u 21 sat ponudi najveću cijenu.

Redakcija Regionala odgovorila na poziv udruge “Pokloni mi budućnost”

Županijski dnevnik Radio Pule

Otkupljeno je više od 90 posto zemljišta uz prometnicu od Pazina do tunela Učka. Gradnja dionice ipsilona od Rogovića do tunela Učka mogla bi početi u rujnu. Sveti Petar u Šumi u znaku je domaćih kobasica. U Krasici su se na Oleum Olivarumu okupili maslinari. Još danas i sutra otvorena je aukcija humanitarne udruge “Pokloni mi budućnost” kojom se prikuplja novac za marende školarcima slabijeg imovinskog stanja.

Trčanje za pomoć najsiromašnijima

Jučer je u organizaciji mladih s Velog Vrha “Giro di Monte Grande”, humanitarne udruge “Pokloni mi budućnost” u suradnji s humanitarnom udrugom “Naš san njihov osmijeh”, održana humanitarna utrka pod nazivom “Pula zajedno”. Gotovo 300-tinjak natjecatelja različitog uzrasta, od najmlađih do najstarijih, natjecalo se u četiri utrke praćeni brojnim navijačima, uglavnom rodbinom najmlađih i prijateljima. Najmlađi iz Udruge za sport i rekreaciju “Pčelica” natjecali su se u utrci izvan konkurencije, neki na biciklima, neki u naručju svojih mama ili držeći mame i i tate za ruku, a svi su u konačnici bili pobjednici.

Tko će osigurati obrok za 200 pulske djece?

Istarska županija zbog stope razvijenosti koja prelazi 75 posto ove godine ne ulazi u projekt sufinanciranja školskih marendi koji Ministarstvo socijalne politike i mladih provodi u sklopu natječaja Europske unije. To, nažalost, ne znači da gladnih učenika u Puli i Istri nema. Dapače, lani su Županijsko društvo Crvenog križa te u Puli humanitarna udruga “Pokloni mi budućnost” besplatnu marendu osiguravali za 563 djece, koja nisu bila u nekom od socijalnih programa.

 

Pročitaj više

Humanitarna udruga ‘Pokloni mi budućnost’ nakon akcije prikupljanja pomoći majkama male djece s poplavljenih područja, nastavlja nesebično pomagati stanovništvu poplavljene Slavonije. U akciji ‘Ljetni kamp’ razveselit će najmlađe s poplavljenih područja te od 1. srpnja do 1. rujna na popularnom pulskom Fratarskom otoku organizira ‘Ljetni kamp’ za školsku djecu s poplavljenih područja Slavonije, i to uz besplatan prijevoza, hranu, smještaj i animaciju.

 Pročitaj više

Rasplesano rođendansko slavlje udruge “Pokloni mi budućnost”

ČETVRTAK U LOUNGE BARU VERTIGO
Humanitarna udruga “Pokloni mi budućnost” obilježit će svoju prvu godišnjicu djelovanja, u četvrtak, 7. svibnja u Lounge baru Vertigo na Ribarskoj kolibi u Puli s početkom u 17 sati. Uz poziv, članovi udruge pozivaju i na besplatnu Salsa radionicu za djecu koju će od 18 sati voditi plesni instruktori Rosemarie Miletić i Fabris Radin iz Plesnog Centra “Studio”.
Plesna radionica Salse kao poseban dar  namjenjena je djeci iz domova Dom za odgoj djece i mladeži Pula, Dječji dom pula i Kuća milosrđa Majmajola – Vodnjan.

Pročitaj više

Humanitarna udruga “Pokloni mi budućnost” organizira “Ljetni kamp” za dijecu sa poplavljenih područja slavonije

Humanitarna udruga “Pokloni mi budućnost” organizira “Ljetni kamp” na Fratarskom otoku za školsku djecu poplavljenih područja Slavonije. Ljetni kamp će trajati od 1. srpnja do 1. rujna, smještaj, prijevoz, hrana i animacija i sve drugo, biti će besplatno, piše Regional Express

“Ideja je da pružimo djeci jedno nezaboravno i bezbrižno ljetovanje dok im roditelji čiste i renoviraju kuće”, istaknuli su iz Udruge Pokloni mi budućnost.

Pročitaj više

Humanitarna akcija za Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe u Puli

AKCIJA HUMANITARNE UDRUGE ‘POKLONI MI BUDUĆNOST’ POČINJE U NEDJELJU
Humanitarna udruga ‘Pokloni mi budućnost’ najavila je humanitarnu akciju za štićenike Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe u Puli. Akcija započinje u nedjelju, 27. travnja kada će Ribarska koliba ugostiti štićenike Doma, a Zemlja zabave će im nakon ručka prirediti nezaboravnu animaciju primjerenu njihovoj dobi.

Pročitaj više

Istarska županija zbog stope razvijenosti ne može konkurirati za školske marende

HUMANITARNA UDRUGA ‘POKLONI MI BUDUĆNOST’ NASTAVLJA S HUMANITARNOM AKCIJOM
Istarska županija zbog stope razvijenosti koja prelazi 75% ne ulazi u projekt sufinanciranja školskih marendi koji Ministarstvo socijalne politike i mladih provodi u sklopu natječaja Europske unije.

Pročitaj više

Humanitarna akcija za školske obroke

HUMANITARNA UDRUGA ‘POKLONI MI BUDUĆNOST’ I TEATAR NARANČA
Humanitarna udruga ‘Pokloni mi budućnost’ i ‘Teatar Naranča’ proveli su humanitarnu akciju kojom osiguravaju sredstva za financiranje školskih obroka osnovnoškolskoj djeci sa skromnijim financijskim mogućnostima.

U akciji je prikupljeno više od 2.000 kuna što će biti dostatno za pokrivanje troškova školskih marendi za 12-ero djece kroz mjesec dana.

Pročitaj više

Humanitarno rasplesano rođendansko slavlje udruge “Pokloni mi budućnost”

Humanitarna udruga “Pokloni mi budućnost” obilježit će svoju prvu godišnjicu djelovanja, u četvrtak, 7. svibnja u Lounge baru Vertigo na Ribarskoj kolibi u Puli s početkom u 17 sati. Uz poziv, članovi udruge pozivaju i na besplatnu Salsa radionica za djecu koju će od 18 sati voditi plesni instruktori Rosemarie Miletić i Fabris Radin iz Plesnog Centra “Studio”.
Plesna radionica Salse kao poseban dar  namijenjena je djeci iz domova
1. Dom za odgoj djece i mladeži Pula
2. Dječji dom pula

3. Kuća milosrđa Majmajola- Vodnjan

Pročitaj više

DAN OTVORENIH VRATA HUMANITARNE UDRUGE POKLONI MI BUDUĆNOST POVODOM 2. ROĐENDANA UDRUGE.

Pozivamo sve zainteresirane za rad udruge, sadašnje i buduće volontere, simpatizere, sadašnje i buduće donatore, prijatelje, … da nam 6. svibnja dođu u goste, od 9 do 17 sati, na adresu Verudela 8, Pula

Pročitaj više

Besplatno ljetovanje za djecu sa stradalih područja.

ŽUPANJA – Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost organizira “Ljetni kamp” na Fratarskom otoku kod Pule za školsku djecu poplavljenih područja Slavonije. Ljetni kamp trajat će u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna. Sve je besplatno, od prijevoza do hrane, smještaja, animacije… Cilj Udruge je djeci pružiti nezaboravno i bezbrižno ljetovanje, dok im roditelji čiste i obnavljaju kuće.

Pročitaj više

Sanja Pilić i Dječja knjižnica na otoku Veruda

Dječja knjižnica i poznata spisateljica za djecu Sanja Pilić 29. srpnja 2014. gostovali su na otoku Veruda. Gradska knjižnica i čitaonica organizirala je književni program za polaznike kampa Zagrljaj Istre, odnosno djecu iz slavonskog područja pogođenog ovogodišnjim poplavama koja borave na popularnom Fratarskom otoku.

Pročitaj više

Suradnja produženog boravka s humanitarnom udrugom Pokloni mi budućnost

Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost mora prikupiti prema prijavljenom projektu Ministarstvu 2% iznosa za školske obroke u ovoj školskoj godini.

Povodom toga udruga je u petak 30.10.2015. održala prvu kreativnu radionicu s božićnom tematikom u prostorijama Zemlje zabave na Medulinskoj cesti. Učenice produženog boravka Dea Sokolović, Ema Vojinović i Lisa Pliško s učiteljicom Antoniom Molnar sudjelovale su u izradi sobova od plutenih čepova.

Pročitaj više

29. April World Dance Day- PC Studio -Pula

Povodom Svjetskog Dana plesa ( 29.aprila ) pripremili smo Vam :
25.04 -SUBOTA Salsa Party & Humanitarna Tombola u BLACK & WHITE Lounge Bar od 21:00
29.04 SRIJEDA – Plesni Show i druženje u dvorani OŠ. Banjole od 19 sati
29.04 SRIJEDA -Besplatna radionica Salse u Plesni Centar “Studio” Pula od 20:30
07.05 – ČETVRTAK – Latino Part i plesna radionica povodom 1 . Rođendana Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost na Ribarska Koliba od 17:00 sati

Pročitaj više

Otvorena humanitarna izložba fotografija “Riblji menu”

29/01/15 

U prostorijama Turističke zajednice Pula postavljena je humanitarna izložba fotografija korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Pula pod nazivom “Riblji menu”. Izložbu su danas prigodnim govorima otvorili ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Pula Damjan Bistričić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te predsjednica Udruge pokloni mi budućnost Anja Stanta Hajdarević.

Pročitaj više

Humanitarna udruga “Pokloni mi budućnost” obilježiti će svoju prvu godišnjicu djelovanja u četvrtak, 7. svibnja u Lounge baru Vertigo na Ribarskoj kolibi u Puli s početkom u 17 sati.

Pozivamo vas na besplatnu Salsa radionicu za djecu koju će od 18 sati voditi plesni instruktori Plesnog Centra “Studio”.

Plesna radionica Salse kao poseban dar namjenjena je djeci iz domova

1. Dom za odgoj djece i mladeži Pula

2. Dječji dom Pula

3. Kuca milosrđa Majmajola- Vodnjan

Pročitaj više

Dječja knjižnica Pula i Sanja Pilić s djecom iz Slavonije na Fratarskom otoku

Dječja knjižnica Pula i Sanja Pilić, 29. srpnja, posjetili su djecu iz Gunje koja borave na Fratarskom otoku.

Spisateljica za djecu Sanja Pilić odazvala se pozivu Dječje knjižnice Pula te jučer u društvu knjižničarke  Vlaste Šajina Sošić i ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nele Načinović posjetila djecu iz Gunje koja borave na otoku Veruda.

Ovo je druženje prvo u nizu programa koje je Gradska knjižnica i čitaonica pripremila da bi sadržajno obogatila boravak djece u Puli, posebice u vrijeme koje je nepogodno za odlazak na plažu. Susretu su trebala su prisustvovati i djeca iz sportskog ljetnog kampa „Fratarski otok“ Saveza sportova grada Pule, no zbog najavljenog lošeg vremena odgodili su dolazak.

Pročitaj više

      Pula: Djevojčica iz Gunje simboličnim presijecanjem vrpce otvorila ljetni kamp

Pročitaj više